måndag 21 september 2015


Persiljebiffar 
med färsk persilja



Det här är en variant av mina persiljebiffar. Här med endast färsk persilja, ingen persillade. Biffarna är möra och goda och familjen älskar dem. Jag gör på ett kilo köttfärs så får man matlåda. Biffar är fantastiskt bra "matlådemat".

1 kg nötfärs
2½ dl grädde/iMat
1½ dl havregryn
1 ägg
1 tsk lökkrydda
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 stor kruka persilja, hackad/klippt

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Rör ihop grädde och havregryn i en stor bunke och låt det svälla några minuter.

3. Lägg i resterande ingredienser i bunken och blanda ihop till en jämn smet. Använd gärna händerna. 

4. Forma biffar med våta händer, lägg dem på en skärbräda/bricka (biffarna alltså, inte händerna :)

5. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform eftersom.

6. Sätt in formen i ugnen och stek färdigt biffarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar