fredag 18 september 2015


Ugnsstekt marinerad lax

Det här är en jättegod marinerad lax! Kanske låter ingredienserna lite underliga, men om du liksom jag gör gillar teriyakisås så kommer du att gilla det här. Superenkelt att göra och ingredienser som de flesta har hemma. Jag gillar romsås till, men det funkar bra med bara en klick turkisk yoghurt eller creme fraiche.

600-800 g skinnfri laxsida

Marinad
½ dl kinesisk soja
2 tsk pressad citron
1 tsk malen ingefära
½ tsk kanel
1 krm vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.

3. Lägg laxen i en ugnsform och häll marinaden över. Pensla ut över hela laxen. Lyft och pensla undersidan också. Du kan tillaga laxen direkt eller låta den marinera en timme, då får den ännu mer smak. 

4. Tillaga i ca 20 minuter i ugnen (55 grader i innertemperatur).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar