söndag 31 januari 2016


Äppelsmulpaj

På fredag har vi fikabröd på eftermiddagsfikat på jobbet. Den här smupajen är det jag vanligtvis väljer. Det är tjejerna i köket som gör den. Servera med det tillbehör du tycker om.

125 g mjukt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
6-8 äpplen
Sirap
Socker
Kanel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform.

2. Blanda ihop smör, socker och vetemjöl till en smuldeg.

3. Skala och körna ur äpplena. Skär dem i små bitar. Lägg i en bunke och häll på socker och kanel. Blanda om så äppelbitarna täcks. 

4. Fördela äppelbitarna i ugnformen, ringla över sirap och täck sen med smuldegen i ett jämnt lager. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar