måndag 1 februari 2016

Morotssoppa med ingefära

Värmande morotssoppa med härligt sting av ingefära. Det passar bra en mörk och kulen kväll. Gott med vitlöksbröd till.

1 kg morötter
½ sötpotatis
2 schalottenlök
2 grönsaksbuljongtärning
1 l vatten
Ingefära, runt ½-1 tumme stor bit beroende på tycke och smak
1 apelsin, saften
Salt och vitpeppar

1. Skala och slanta morötterna. Skala och skär sötpotatisen i bitar.

2. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Fräs i olja i en gryta.

3. Tillsätt morötter, sötpotatis, vatten och buljongtärning. Låt koka tills rotsakerna är mjuka. Mixa med mixerstav. Om soppan är för tjock så tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.

4.  Pressa i apelsinsaften. Smaka om det behövs mer salt, peppar eller ingefära (torkad går bra här).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar