Zucchinibiffar
Veckans vegetariska rätt blev zucchinibiffar. De är mycket mumsiga och det är bara att välja vilket tillbehör man vill ha till. Jag serverade dem med hummus, tomat- och löksalsa, sallad med fetaost och oliver och turkisk yoghurt. Biffarna blir lösa i konstistensen. De är faktiskt bättre dagen efter så om man kan är det bra att göra dem en dag i förväg.
300
g zucchini
1
salladslök1 knapp dl vetemjöl
1 msk finhackad färsk mynta
1 msk finhackad färsk persilja
1 krm riven muskot
1 knapp dl ströbröd
1 lätt vispat ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1. Riv zucchinin och pressa ut allt vatten. Hacka salladslöken.
2.
Blanda sedan ihop alla ingredienser väl.
3.
Forma små biffar och lägg dem på en skärbräda/bricka.
4.
Stek biffarna i omgångar i olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg dem på lite hushållspapper så att oljan
får rinna av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar