tisdag 12 april 2016


Zucchinibiffar

Veckans vegetariska rätt blev zucchinibiffar. De är mycket mumsiga och det är bara att välja vilket tillbehör man vill ha till. Jag serverade dem med hummus, tomat- och löksalsa, sallad med fetaost och oliver och turkisk yoghurt. Biffarna blir lösa i konstistensen. De är faktiskt bättre dagen efter så om man kan är det bra att göra dem en dag i förväg.
 
300 g zucchini
1 salladslök
1 knapp dl vetemjöl
1 msk finhackad färsk mynta

1 msk finhackad färsk persilja
1 krm riven muskot
1 knapp dl ströbröd
1 lätt vispat ägg

1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Riv zucchinin och pressa ut allt vatten. Hacka salladslöken.


2. Blanda sedan ihop alla ingredienser väl.

3. Forma små biffar och lägg dem på en skärbräda/bricka.

4. Stek biffarna i omgångar i olja i en stekpanna på medelhög värme.  Lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar