lördag 11 juni 2016



Ugnsstekt lax under lyxigt täcke

Det här är en favorit hos mig, men inte hos min man. Jag älskar fisk och skaldjur men det gör inte han och i den här rätten blir det lite "overload" med täcket som innehåller stenbitsrom och ishavsröra = räkor. Men han skrapar bort täcket och äter laxen. Det är jättegott med nypotatis till. Det här är nästan som ett annat recept jag har publicerat för länge sen, men det är annan röra i det.
 
600 g laxfilé
½ dl cremé fraiche
½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
100 g ishavsröra
½ burk röd stenbitsrom 
Salt 

1. Sätt ugnen på 200 grader


2. Dela laxen i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform, salta lätt

3. Rör ihop de övriga ingredienserna och bred på laxen

4. Stek i ugn tills laxen har nått en innertemperatur på 55 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar