onsdag 27 april 2016


Citronlax med broccoli- och avokadomos

Åh lax är så gott! Här är recept på fräsch lax med citron och till det ett härligt mos av broccoli, avokado och dill. Vi åt gula vaxbönor till.

4 portionsbitar lax
Salt och vitpeppar
1 citron, skal och saft

Mos
600 g broccoli
2 avokado
½ burk creme fraiche (liten)
2 msk finhackad dill
Salt och peppar 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Salta och peppra.

3. Riv citronskalet och pressa saften. Fördela skal och saft över laxen. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.

4. Koka broccolin mjuk. Häll av vattnet och mixa den tillsammans med avokado och creme fraiche. Rör ner dill och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar