lördag 23 april 2016


Fläskytterfilé med mango och ädelost

Ursprungsreceptet till det här är ett recept med kycklingfilé. Ett av mina favoriter för övrigt. Men jag tänkte att det skulle fungera lika bra med fläskytterfilé så jag ändrade kyckling till fläskytterfilé och lade dessutom till bacon. Det var en lyckad förändring, rätten är jättegod!

600 g fläskytterfilérsp
2 pkt bacon
75-100 g ädelost, riven 
1 färsk mango eller 1 pkt frysta mangotärningar, tinade
1 msk kycklingfond
1-2 dl grädde
1 liten burk creme fraice
2 tsk soja
Svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala mangon och skär den i tärningar, alternativt tina de frysta mangotärningarna.

3. Krydda filén med svartpeppar och bryn runt om i smör/olja i en stekpanna så de får fin färg. Lägg över i en lagom stor ugnsform - mango, bacon och sås ska få plats runt om. 

4. Dela baconskivorna i hälften och stek dem i stekpannan. Fördela dem och mangon runt filén.

5. Rör ihop grädde, creme fraiche, soja och fond i stekpannan. Låt koka ihop några minuter. Rör ner  den rivna osten och rör tills den smälter. Häll i ugnsformen. 

6. Tillaga i ugnen tills köttet är genomstek.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar