fredag 16 september 2016


Tacopizzarulle

Det här receptet är ursprungligen "Tacopiroger" från ICA.se. Men det kändes onödigt pillrigt att göra piroger så det blev en rulle istället. Bra beslut! Vi åt babyspenat, tomater, mango- & löksalsa, grekisk yoghurt och tacosalsa till. Roligt med en ny variant av fredagstacon!

500 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
2 morötter
1 pizzakit inklusive tomatsås
1 ägg

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Stekfärsen i olivolja. Rör ner kryddmix och tomatsås. Låt koka ihop ett par minuter. Dra av från plattan och låt svalna något.

3. Skala och finriv morötterna. Vänd mer i färsen. 

4. Rulla ut pizzadegen på en baklåtspappersklädd plåt med låga kanter. Kavla ut den så den täcker plåten. 

5. Fördela färsen över degen och rulla ihop långsida till långsida till en "rulltårta". Pensla med uppvispat ägg. 

6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på aluminiumfolie när rullen fått den färg den behöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar