lördag 8 oktober 2016


Karamelliserad rödlök

Idag åt vi Sloppy Joes till middag (recept finns här på bloggen). Karamelliserad lök är supergott till, men inte bara till det utan även till hamburgare eller grillat kött. Det finns en massa olika recept och jag har provat mig fram till en variant som passar mig. Jag tycker att smaken blir mjukare när man använder vin än den blir om man använder rödvinsvinäger eller balsamvinäger. Vill du ha det syrligare så ta vatten och vinäger istället för vin. Och gillar du inte russin så strunta i dem. Löken har strykande åtgång, den här satsen räcker nätt och jämt till fyra personer.

2 röda lökar
2 dl rödvin
5 msk rörsocker
2 msk gula sultanrussin
Salt

1. Skala och skiva löken tunt. 

2. Stek löken i olivolja/smör på låg värme tills den är mjuk och glansig. Se till att den inte tar färg.

3. Tillsätt rödvin, socker och russin. Låt puttra tills all vätska kokat in. Rör om då och då.

4. Smaka av med lite salt om det behövs. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar