Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 8 januari 2017


Gotländsk saffranskaka...typ!

Jag gjorde risgrynsgröt i min Crock-Pot för första gången nu i helgen. Det blev jättemycket gröt! Jag gjorde apelsinris av en del men det var väldigt mycket kvar ändå. Då kom jag att tänka på saffranspannkaka. Ja varför inte? Jag har ingen malen sötmandel i receptet helt enkelt på grund av att jag inte hade några sötmandlar hemma. Jag hade inte något socker i heller eftersom jag inte tycker det behövs något. 

1 påse saffran
3 ägg
2 krm stött kardemumma
1 kg risgrynsgröt
1 dl russin
(1 dl mald sötmandel)
(2 tsk socker)

Till servering
Grädde/vaniljglass
Sylt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en pajform med borttagbar kant. 

2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Fördela ut i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-45 minuter. 


Inga kommentarer: