söndag 8 januari 2017


Gotländsk saffranskaka...typ!

Jag gjorde risgrynsgröt i min Crock-Pot för första gången nu i helgen. Det blev jättemycket gröt! Jag gjorde apelsinris av en del men det var väldigt mycket kvar ändå. Då kom jag att tänka på saffranspannkaka. Ja varför inte? Jag har ingen malen sötmandel i receptet helt enkelt på grund av att jag inte hade några sötmandlar hemma. Jag hade inte något socker i heller eftersom jag inte tycker det behövs något. 

1 påse saffran
3 ägg
2 krm stött kardemumma
1 kg risgrynsgröt
1 dl russin
(1 dl mald sötmandel)
(2 tsk socker)

Till servering
Grädde/vaniljglass
Sylt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en pajform med borttagbar kant. 

2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Fördela ut i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-45 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar