tisdag 20 februari 2024

 Japanska kycklingköttbullar 

Här kommer ett recept på väldigt goda kycklingköttbullar. Jag har gjort dem med teriyakisås (och lite sesamolja) och med sweet chilisås. Nästa gång provar jag sötsur sås. Nudlar och wokgrönsaker är gott till, men nästa gång tar jag kokosris, tror det kommer att funka bra till den sötsura såsen. Bullarna blir så möra och saftiga, jag kan inte få nog av dem! 



3 stora kycklingbröst filéer
1 stort ägg

1/2 dl panko
1 msk potatismjöl

1 msk sake (eller vitvinsvinäger) 
1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1/2 tsk lökpulver

Sås - sötsur sås, teriyakisås eller sweet chilisås...

  1. Skär kycklingen i bitar och kör den till färs i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och kör ihop ordentligt. 
  2. Rulla bollar och lägg dem på en tallrik. Ställ in i kylskåpet i 15-30 minuter. 
  3. Koka upp ca en cm vatten i en stekpanna. Lägg i bollarna och lägg på ett lock. Låt puttra på medelvärme i fem minuter. 
  4. Ta bort locket och låt vattnet koka bort. 
  5. Låt bollarna steka en aning så de får lite färg. 
  6. Häll på sås och rullar runt bollarna så de täcks. 
  7. Servera! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar