Falukorvsgryta med honungsäpplen
Idag stod det falukorv på menyn. Jag tycker det kan vara lite tråkigt med falukorv så jag letar ständigt efter nya recept. Hittade detta som verkade lovande eftersom jag älskar kombinationen falukorv och äpple. Resultatet då? Annorlunda, smakrikt och rätt gott men bara en 3-3½ av 5 på min skala. Men barnen gillade det skarpt. Jag serverade det med bulgur, tror dock jag provar pasta nästa gång!
2 gula lökar
500 g falukorv
2 äpplen
2 msk olivolja
½ hönsbuljongtärning
2 msk honung
1 msk senap
½ dl russin (hade inga russin så jag tog torkade tranbär istället)
1 dl vatten
1 dl grädde
1 krm svartpeppar
½ dl hackad persilja
1. Skala och skär löken i smala klyftor och fräs den mjuk i oljan.
2. Skär falukorven i bitar. Skär äpplena i tunna klyftor.
3.Låt korv och äppelklyftor fräsa med löken i några minuter. Smula över buljongtärningen och fräs ytterligare några minuter.
4. Rör i honung och senap. Tillsätt russin, vatten och grädde. Sjud under lock i några minuter. Smaka av med svartpeppar. Blanda ner hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar