Torsk med salvia och citron
Fisk är ju bara det godaste man kan äta! Om jag fick som jag ville skulle vi äta fisk minst varannan dag i veckan, men då skulle nog min köttälskande familj sparka bakut. De går med på soppa och vegetariskt en dag i veckan så det får bli fisk i måttliga doser ;)
Här är i alla fall en härlig fiskrätt med rund, mjuk smak. Vi åt couscous till, men det funkar såklart lika bra med pressad potatis. En citronklyfta kan vara en bra idé om man vill ha lite mer "bett" och det är gott att strö över lite gourmésalt. Och ni, det räcker inte till 4. Jag lade till 200 g torsk och ökade på resten av ingredienserna och det räckte precis!
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
1 msk hackad salvia (eller 1 tsk torkad)
2 dl grädde
½ citron, skal och saft
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Salta och peppra filéerna. Lägg dem i en ugnsform och strö över örterna.
3. Blanda grädde, citronskal och citronsaft. Häll över fisken.
4. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar