söndag 12 augusti 2012


Fläskfilé med aprikoser och mynta

Idag blev de en sån där dag när jag kollade vad jag hade hemma och bestämde middag utifrån vad jag hittade. Aprikos, mynta och ingefära i harmoni blev en lite annorlunda smakupplevelse. Vi åt basmatiris till, men det är säkert lika gott med bulgur eller couscous. 

1 fläskfilé, ca 600 g
1 – 2 gula lökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
12 torkade aprikoser
2½ dl grädde

en skvätt citronsaft
½ köttbuljongtärning
2 msk mynta, hackad


      

1. Dela filéen i två bitar. Bryn runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära. 

2. Skala och klyfta löken. Fräs tillsammans med filéen. Häll över i en gryta.

3. Tillsätt aprikoser, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med en skvätt citronsaft.

4. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar