Fläskfilé med aprikoser och mynta
Idag blev de en sån där dag när jag kollade vad jag hade hemma och bestämde middag utifrån vad jag hittade. Aprikos, mynta och ingefära i harmoni blev en lite annorlunda smakupplevelse. Vi åt basmatiris till, men det är säkert lika gott med bulgur eller couscous.
1 fläskfilé, ca 600 g
1 – 2 gula lökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
12 torkade aprikoser
2½ dl grädde
en skvätt citronsaft
½ köttbuljongtärning
2 msk mynta, hackad
1. Dela filéen i två bitar. Bryn runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära.
2. Skala och klyfta löken. Fräs tillsammans med filéen. Häll över i en gryta.
3. Tillsätt aprikoser, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med en skvätt citronsaft.
4. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan.
2. Skala och klyfta löken. Fräs tillsammans med filéen. Häll över i en gryta.
3. Tillsätt aprikoser, grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med en skvätt citronsaft.
4. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar