lördag 11 augusti 2012


Kantarellmuffins

Ikväll blir det kräftskiva och jag kände för att ta med något nytt. Kantareller kändes helt rätt så jag kollade runt lite och hittade recept på kantarellmuffins. Jag använde vanliga bakformar och muffinsplåt. Det blev 16 stycken. Jag har förvällda kantareller, hackade i lagomt stora bitar, i frysen i påsar om 150 gram. Bara att ta fram och tina. Väldigt praktiskt!

150 g kantareller
½ tsk salt
2 msk hackad persilja


6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk
75 g smält smör

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Rensa och skölj svampen och dela i mindre bitar. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna tills allt vatten dunstat bort. Krydda med salt och persilja och blanda väl.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner i mjölblandningen till en jämn smet.

5. Smält smör och rör ner det och svampen i smeten. Smeten är rejält kladdig så in med nävarna och knåda :)

6. Klicka ut smeten i muffinsformar. Låt dem stå och vila i 20 minuter.

7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 12-20 minuter beroende på storlek på muffinsformarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar