tisdag 1 januari 2013



Fikonchutney
Fikonchutney är även väldigt, väldigt gott på salta kex eller till brieost. Det är även gott som tillbehör till en förrätt som t.ex. Chèvremousse med fikonchutney och Chèvre chaud toast med finkonchutney på salladsbädd med senapsvinägrette. Finns separata recept. Om du inte har portvin så byt ut det mot balsamvinäger och om du inte har tranbär så ta mer russin eller aprikoser.

100 g grovhackade torkade fikon
50 g grovhackade aprikoser
50 g sultana russin
50 g torkade tranbär
1 dl farinsocker
½ dl balsamvinäger
½ dl portvin
1 dl vatten
2 stjärnanis
3 svartpepparkorn

1. Ta bort kvistfästena på fikonen och grovhacka dem. Grovhacka aprikoser, russin och tranbär.

2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sjud under lock på svag värm i ca 10 minuter. Rör om då och då.

3. Ta kastrullen från värmen och plocka upp stjärnanisen och pepparkornen (om du hittar dem).

4. Låt svalna och häll upp på ren, het burk. Rör om då och då tills chutneyn kallnat helt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar