tisdag 1 januari 2013


Chèvre chaud toast med fikonchutney 
på salladsbädd med senapsvinägrette

4 skivor ljust bröd, t.ex. surdegsbröd
400 g chèvre
Blandsallad
Röd lök, tunt skivad
Fikonchutney (se separat recept)

Vinägrette
1 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1½ msk dijonsenap
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk honung

1. Värm ugnen till 225 grader, grill.

2. Lägg brödet på en plåt. Lägg skivad chèvre på brödet.

3. Gratinera i mitten av ugnen i 5 minuter.

4. Mixa under tiden alla ingredienser till vinägretten.

5. Lägg upp sallad och rödlök på fyra tallrikar. Ringla över vinägretten. Lägg toasten på salladsbädden och klicka på fikonchutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar