Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 1 januari 2013


Chèvre chaud toast med fikonchutney 
på salladsbädd med senapsvinägrette

4 skivor ljust bröd, t.ex. surdegsbröd
400 g chèvre
Blandsallad
Röd lök, tunt skivad
Fikonchutney (se separat recept)

Vinägrette
1 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1½ msk dijonsenap
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk honung

1. Värm ugnen till 225 grader, grill.

2. Lägg brödet på en plåt. Lägg skivad chèvre på brödet.

3. Gratinera i mitten av ugnen i 5 minuter.

4. Mixa under tiden alla ingredienser till vinägretten.

5. Lägg upp sallad och rödlök på fyra tallrikar. Ringla över vinägretten. Lägg toasten på salladsbädden och klicka på fikonchutney.

Inga kommentarer: