Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 1 januari 2013



Chèvremousse med fikonchutney

Här kommer recept på en fantastiskt god förrätt. Chèvremoussen har jag lagt ut recept på förut, då med en tomatsalsa och vinaigrette, men det var mycket godare med fikonchutney till. Se separat recept för fikonchutney.

150 g chèvre
1 dl crème fraiche
½ dl philadelphiaost
1 äggula
1 msk vetemjöl

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Mosa chèvren och blanda med de andra ingredienserna till moussen. Fyll smeten i 4 smorda portionsformar.

3. Ställ formarna i en långpanna med vatten och grädda i botten av ugnen i ca 30 min. Du kan höja värmen till 200 grader mot slutet om det behövs. Ta ut formarna och låt dem svalna något.

4. Servera med fikonchutney.

Inga kommentarer: