fredag 8 februari 2013


Kycklingfilé med ädelostfyllda äpplen och valnötter

Det här är ett viktväktarrecept. Om nån viktväktare läser mina recept, vilket kanske inte är troligt med tanke på mängden grädde i mina recept, så är det 12 "pluttar". Jag skriver originalreceptet med mina ändringar inom parentes. Jag missade att köpa broccoli så det blev grönsakslöst, men äpplena är å andra sidan så goda till så det behövs egentligen inga grönsaker.

500 g kycklingfilé (jag använde kycklinglårfile istället)
1 msk flytande margarin (jag använde smör)
4 äpplen
100 g ädelost
8 valnötskärnor
4 dl pasta
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 dl creme fraiche, max 8 % (jag använde 34 % plus 2 dl grädde)
½ hönsbuljongtärning
Persilja, hackad
1-2 broccolistånd 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg i en ugnsform.

3. Halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem runt kycklingen i formen.

4. Fördela ädelosten och valnötter på äppelhalvorna.

5. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.

6. Koka pasta.

7. Hacka vitlöken och fräs den i olja i stekpannan. Rör ner creme fraiche och persilja. Smula ner buljongtärningen. Låt koka upp och smaka ev av med salt och peppar.

8. Häll såsen över pastan och rör om.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar