Kycklingfilé med ädelostfyllda äpplen och valnötter
Det här är ett viktväktarrecept. Om nån viktväktare läser mina recept, vilket kanske inte är troligt med tanke på mängden grädde i mina recept, så är det 12 "pluttar". Jag skriver originalreceptet med mina ändringar inom parentes. Jag missade att köpa broccoli så det blev grönsakslöst, men äpplena är å andra sidan så goda till så det behövs egentligen inga grönsaker.
500 g kycklingfilé (jag använde kycklinglårfile istället)
1 msk flytande margarin (jag använde smör)
4 äpplen
100 g ädelost
8 valnötskärnor
4 dl pasta
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 dl creme fraiche, max 8 % (jag använde 34 % plus 2 dl grädde)
½ hönsbuljongtärning
Persilja, hackad
1-2 broccolistånd
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg i en ugnsform.
3. Halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem runt kycklingen i formen.
4. Fördela ädelosten och valnötter på äppelhalvorna.
5. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
6. Koka pasta.
7. Hacka vitlöken och fräs den i olja i stekpannan. Rör ner creme fraiche och persilja. Smula ner buljongtärningen. Låt koka upp och smaka ev av med salt och peppar.
8. Häll såsen över pastan och rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar