fredag 1 mars 2013




Kycklingfrikadeller i tomatsås med rostade pinjenötter


Ett av mina favoritrecept är frikadeller i tomatsås.  Den här gången provade jag att göra dem med kyckling  och det var minsann en bra idé. Jag använde inte färdig kycklingfärs utan skar kycklingfilé i bitar och körde  till färs i matberedaren. Vi åt gnocchi till den här gången, men färsk pasta är också jättegott till.

500 g kycklingfärs
100 g grön pesto
½ dl ströbröd

Salt och svartpeppar
4 vitlöksklyftor
800 g passerade tomater 

1 dl vatten
1-2 msk honung
2 citroner, zesten av båda, saften av 1
75 g pinjenötter

1. Rör ihop kycklingfärsen med pesto och ströbröd. Salta och peppra ordentligt.

2. Hacka vitlöken fint och fräs den i lite olivolja i en gryta. Slå på tomater och vatten.

3. Tvätta citronerna väl och zesta av det yttersta gula skalet. Pressa saften ur den ena. Tillsätt zest och citronsaft till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och svartpeppar.

4. Trilla små frikadeller av färsen och släpp ner i den puttrande tomatsåsen. Skaka försiktigt kastrullen så att alla frikadeller täcks av sås. Koka frikadellerna ett par minuter. Se till att de blir helt genomkokta.

5. Rosta under tiden pinjenötterna lätt i torr stekpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar