söndag 1 september 2013



Ädelostkyckling med valnötter och päron


Här kommer en variant av en familjefavorit. Idag förenklade jag receptet och använde ädelost på tub. Och jag lade till fler päron. Om man vill ha riktigt mjuka päron så kan man steka dem lätt innan. Eftersom vi vill ha matlådor lade jag till en halv gång mer av ingredienserna. 

6 kycklingfiléer
1 tub ädelost 
6 päron
100 g valnötter
7½ dl grädde
1½ msk kycklingfond 
4½ msk soja
Svartpeppar och en nypa salt

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Gör en djup men smal ficka i filéerna (på "kortsidan")och kläm in ädelost.

3. Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Peppra och salta (en gnutta, både ädelosten och sojan är salt). Lägg filéerna i en ugnsform stor nog att de precis får plats.

4. Skala och skär päronen i klyftor. Fördela päron och  valnötter över filéerna.

5. Vispa ihop grädde, soja, fond och resten av ädelosten. Häll blandningen över filéerna. 

6. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt (70-75 grader), ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar