söndag 1 september 2013


Knäckig äppelpaj

Jag älskar äppelpaj, verkligen älskar det! Och eftersom jag fått en massa glasäpplen av en kompis passade jag på att göra just det till efterrätt idag. De syrliga glasäpplena passar väldigt bra i just den här pajen. Försvinnande god! Ät vaniljglass till.

Äpplen, helst syrliga
Kanel och socker
150 g smör
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
2 dl socker
½ tsk bakpulver
1 dl sirap
2 msk mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en pajform.

2. Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela i pajformen och strö över kanel och socker.

3. Smält smöret i en kastrull, ta av från spisen.

4. Rör i resterande ingredienser i smöret.

3. Fördela smeten över äpplena och grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 30 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar