måndag 9 september 2013

Köttfärslimpa med philadelphiaost

Oj oj vilken supersmaskig köttfärslimpa! Jag tog ingen bild, för när man skar i köttfärslimpan och osten rann ut såg det ut som en katastrof, och jag vill ju inte avskräcka er från att prova det här =) Vi åt fullkornscappellini (pasta) och en gräddsås till. Men såsen var lite onödig för det räckte egentligen med osten

800 g köttfärs
1½ dl grädde
1 msk ströbröd
1 ägg
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 schalottenlökar
1 fpk philadelphiaost, örter och vitlök

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rör ihop grädde och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter. 

3. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan.

4. Rör ner ägg, soja, salt och peppar i grädden och ströbrödet. Blanda sist ner köttfärsen.

5. Fördela färsen i en smord brödform. Gör ett djup skåra i mitten längsmed. Klicka i philadelphiaosten och nyp igen så det blir tätt. 

6. Klicka på/ringla över lite smör och tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar