torsdag 12 september 2013


Potatis- och purjolökssoppa

Krämig och god soppa - stora sonens favorit! Vill man så kan man steka baconcrisp till, men annars är den jättegod som den är. 

2 små purjolökar (eller 1 stor)
8-12 potatisar (beroende på storlek)
1 solo vitlök
ca 10 dl vatten
2-3 tsk torkade örtkryddor (timjan, basilika, mejram, oregano..)
2 buljongtärning
Salt och svartpeppar
1 dl grädde 

1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skär ett längsgående snitt i purjolöken, skölj väl och skiva tunt. Skala och skiva vitlöken tunt.

2. Fräs potatis, purjolök och vitlök i smör i en gryta några minuter.

3. Häll i vatten, kryddor och smula ner buljongtärningarna. Koka tills potatisen börjar sönderdelas.

4. Mixa slät med mixerstav, rör ner grädden och smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten om det behövs. Låt få ett snabbt uppkok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar