måndag 16 september 2013


Snabb fläskytterfilé med mangochutneysås

Idag behövde maten bli klar fort, så jag tog vad jag hade hemma och gjorde en snabb och enkel men smaskig vardagsrätt som blir klar medan riset kokar. Den gjorde succé =)

800 g fläskytterfilé eller fläskfilé
1-2 dl mangochutney
1 liten burk creme fraiche
2 dl grädde
Salt och vitpeppar
4 port ris

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Sätt igång riskoket

3. Skär filéen i skivor. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

4. Lägg skivorna lite omlott i en ugnsform.

5. Rör ihop creme fraiche och mangochutney i stekpannan. Häll i grädden och låt puttra ihop några minuter.

6. Häll såsen över köttskivorna och gratinera i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar