Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 10 januari 2014


Gratinerad kassler med ananas och creme de paris sås


Idag har vi ätit en fredagsmiddag med doft av 70-tal. Det är en rätt som kräver minimal matlagning och ändå är väldigt gott. Man kan ju göra egen creme de paris sås...fast latmasken i mig gjorde att det blev mix på påse, men jag är ju inte med i uttagningen till Mästerkocken så det är ok =)

500 g kassler
4 portioner kokt ris
2 påsar creme de paris sås
1 liten burk ananasringar

1. Koka riset.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Skär kasslern i tunna skivor och varva dem med ananasringar i mitten av en ugnsform. Fördela kokt ris runtom och häll över såsen.

4. Gratinera i ugnen tills kasslern och ananasen blivit genomvarma, ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer: