fredag 7 februari 2014


Fylld fläskytterfilé

Vi äter i princip aldrig framför tv:n men idag är ett undantag eftersom vi vill titta på OS-invigningen. Jag måste säja att jag inte är så värst imponerad än så länge, London var mycket bättre, men vi får se! Hur som haver, idag visste jag inte alls vad jag skulle göra till middag, virrade mållöst runt på affären och plockade på mig lite av varje och se där, det blev en fylld fläskytterfilé med spenattagliatelle, sallad och mozzarellaost. Jättegott!!

1 stor fläskytterfilé
1 kruka basilika
Några skivor lufttorkad skinka
½ fpk Creme Bonjour soltorkade tomater
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela filéen i två bitar. Snitta delarna längs med till en platta (som en omvänd rulltårta!) Banka ut lite lätt. Salta och peppra. Bred ut färskosten.

2. Hacka basilika och skinka och fördela på plattorna. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Salta och peppra.

3. Bryn rullarna runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och stek färdigt i ugnen, ca 15-20 minuter.

4. Ta ut och låt vila under folie i 10 minuter. Skär i tjocka skivor och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar