onsdag 9 april 2014



Busenkel Shish Kebab

Jag är inte så förtjust i färdiga mixer med en massa tillsatser i, men i Santa Marias kryddblandning för Shish Kebab är det faktiskt bara kryddor. Alla kan ju använda en kryddblandning och läsa på påsen hur man gör. Inte mycket till recept att lägga ut alltså. Men eftersom jag ändrat lite, och det är jättegott, så gör jag det ändå! Jag blandar ner fryst koriander och använder blandfärs istället för nötfärs. Gott till är sallad, tomat, oliver, skivad rödlök, turkisk yoghurt/creme fraiche och bulgur/ris eller om man vill riktigt lyxa sig, tabouleh!

500 g blandfärs
1 påse Santa Maria kryddblandning för Shish Kebab
½ dl vatten
½ paket fryst koriander

1. Blanda kryddblandningen med vattnet i en bunke och låt svälla ihop i några minuter.

2. Blanda ner köttfärs och koriander. Rulla köttbullar eller avlånga rullar.

3. Stek i smör och olja i en stekpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar