Köttfärslimpa med örter
Jag har sagt det förut och kanske inte ska upprepa det om och om igen....men äh, varför inte...köttfärs är en sån fantastisk råvara som man kan variera i det oändliga. Köttfärslimpa tillhör mina favoriter. Köttfärslimpa på "platten" är extra praktiskt för det går fortare att tillaga.
1 dl havregryn
2 dl grädde eller iMat
2 vitlöksklyftor, pressade
2 schalottenlökar, finhackade
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad basilika1 dl finhackad gräslök
2 ägg
2½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop havregryn och grädde i en stor bunke. Låt stå och dra i minst 10 minuter.
3. Finhacka löken och kryddväxterna (om du inte använder fryst!) och blanda i bunken tillsammans med pressad vitlök, ägg, salt och peppar i bunken. Vänd ner köttfärsen.
4. Smöra en 30x40 cm stor ugnsform och platta ut färsen i den. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar