söndag 4 maj 2014



Köttfärslimpa med örter


Jag har sagt det förut och kanske inte ska upprepa det om och om igen....men äh, varför inte...köttfärs är en sån fantastisk råvara som man kan variera i det oändliga. Köttfärslimpa tillhör mina favoriter. Köttfärslimpa på "platten" är extra praktiskt för det går fortare att tillaga.

900 g köttfärs
1 dl havregryn
dl grädde eller iMat

2 vitlöksklyftor, pressade
2 schalottenlökar, finhackade

1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad basilika
1 dl finhackad gräslök
2 ägg
2½ tsk salt
½ tsk svartpeppar


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop havregryn och grädde i en stor bunke. Låt stå och dra i minst 10 minuter.

3. Finhacka löken och kryddväxterna (om du inte använder fryst!) och blanda i bunken tillsammans med pressad vitlök, ägg, salt och peppar i bunken. Vänd ner köttfärsen. 

4. Smöra en 30x40 cm stor ugnsform och platta ut färsen i den. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar