tisdag 1 mars 2016

 
Torsksoppa med fänkål och spetspaprika

900 g torskfilé
1 fänkål
2 gula spetspaprikor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 lagerblad
3 fiskbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan
1½ liter vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 fpk körsbärstomater
½ citron, saften

1. Halvtina torsken om den är fryst.

2. Ansa och skär fänkålen i små tärningar.
Ansa och skär paprikan i små bitar.
Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
Skala och tärna morötterna.

3. Fräs grönsakerna i olja på medelvärme i en gryta utan att de tar färg, ca 10 minuter.

4. Häll på vatten och tillsätt lagerblad, buljongtärningar, timjan, salt och svartpeppar. Låt koka upp. Dra ner värmen och låt puttra under lock tills grönsakerna är färdiga, ca 15 minuter.

5. Dela fisken i bitar. Lägg ner den och tomaterna i grytan. Rör om försiktigt så inte fisken går sönder. Låt puttra i ca 5 minuter. Pressa ner citronsaften efter smak. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar