torsdag 14 april 2016


Kålpudding i stekpanna
 
Kålpudding är husmanskost när den är som bäst, eller hur? Här är ett lite annorlunda recept där man inte gör en gratäng utan steker vitkålen i stekpannan och gör en stor biff. Det blir supergott, jag lovar! Servera såklart med lingonsylt.

Vitkål
1 kg vitkål
Smör
Sirap
Salt och vitpeppar

Biff
600 g nötfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk persilja

Sås
3 dl grädde
1½ msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar

Garnering
½ kruka persilja

1. Skär vitkålen i centimeterstora bitar. Stek på medelhög värme i rejält med smör i en stekpanna. Stek tills vitkålen är mjuk och glansig. Vänd ofta så den inte tar färg. Rör ner 2-4 msk sirap, efter smak. Smaka av med salt och peppar.  Ställ åt sidan.

2. Blanda ingredienserna till biffen.  Hetta upp smör i en stekpanna och platta ut färsen till en stor biff. Stek på ena sidan. Vänd sen biffen med hjälp av en tallrik/lock eller dela i fyra bitar och vänd. Stek på andra sidan.

3. Rör ihop ingredienserna till såsen.

4. Fördela vitkålen runt biffen och slå på såsen. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.

5. Strö över persilja innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar