Kålpudding i stekpanna
Kålpudding är husmanskost när den är som bäst, eller hur? Här är ett lite annorlunda recept där man inte gör en gratäng utan steker vitkålen i stekpannan och gör en stor biff. Det blir supergott, jag lovar! Servera såklart med lingonsylt.
Vitkål
1 kg vitkål
Smör
Sirap
Salt och vitpeppar
Biff
600 g nötfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk persilja
Sås
3 dl grädde
1½ msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
Garnering
½ kruka persilja
1. Skär vitkålen i centimeterstora bitar. Stek på medelhög värme i rejält med smör i en stekpanna. Stek tills vitkålen är mjuk och glansig. Vänd ofta så den inte tar färg. Rör ner 2-4 msk sirap, efter smak. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Blanda ingredienserna till biffen. Hetta upp smör i en stekpanna och platta ut färsen till en stor biff. Stek på ena sidan. Vänd sen biffen med hjälp av en tallrik/lock eller dela i fyra bitar och vänd. Stek på andra sidan.
3. Rör ihop ingredienserna till såsen.
4. Fördela vitkålen runt biffen och slå på såsen. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
5. Strö över persilja innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar