Fläskrullad med äpple
Här kommer ännu en maträtt med äpple i! Idag blev det en förenklad variant av ett recept på fläskrullader med cidersås. Den sötsyrliga såsen är pricken över i så gör mycket! Gott med pasta till, men det funkar bra säkert med ris också.
Salt och vitpeppar
2 smakrika äpplen
1 gul lök
1 liter vatten, ca
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 köttbuljongtärningar (eller motsvarande i fond)
2 dl grädde
Redning
1. Lägg köttskivorna på en bricka/skärbräda och banka ut dem lite. Krydda dem med salt och peppar.
2. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
3. Lägg en klyfta på varje köttskiva. Rulla ihop dem och fäst ihop med tandpetare.
4. Stek rulladerna runt omkring i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.
5. Skala och hacka löken. Stek den i smör i stekpannan. Om det är några äppelbitar kvar så låt dem steka med. Häll över i grytan.
6. Häll i vatten så det täcker rulladerna. Häll i äppeljuicen och smula ner buljongtärningen.
7. Låt puttra i ca 30 minuter.
8. Ta ur rulladerna. Sila kokvätskan och häll tillbaks 4-5 deciliter i grytan. Tillsätt grädde och red till lagom konstistens. Låt koka upp och lägg sen ner rulladerna igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar