Spagetti med lax- & rosépepparsås
Jag lagar ofta till en hel laxsida och det blir såklart en hel del lax över. Då är den här pastasåsen praktisk. Har man ingen överbliven lax får de råa laxkuberna koka med såsen tills de är klara.
4 portioner spagetti
2 dl creme fraiche2 dl grädde
1 msk fiskbuljong
Salt och vitpeppar
2 tsk rosépeppar
2 msk hackad dill
500 g lax
1. Sätt igång pastakoket.
2. Rör ihop creme fraiche, grädde och fiskfond i en kastrull. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra i några minuter.
3. Mortla rosépepparen och häll i kastrullen. Rör ner dillen. Låt fortsätta småputtra medan du skär laxen i kuber. Vänd försiktigt ner dem i såsen (fortsätt koka tills de är genomkokta om du använder rå lax, annars är såsen klar att äta på en gång). Smaka av med salt och vitpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar