Vindruvskassler med färsk pasta
Idag blev det middag med lite annorlunda smak. Kanske vissa rynkar på näsan åt idéen att ha vindruvor i maten, och visst låter det lite underligt, men det ger en spännande sötsyrlig smak som passar bra till kasslern. Dessutom "gifter" sig vindruvssmaken väldigt bra med rosmarin. Kasslern blir underbart mör när den kokas med vindruvorna.
ca 600 kassler i bit
svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk rosmarin
ca 500 g gröna druvor (jag använde röda denna gång och det gick lika bra)
färsk pasta
1. Gnid in kasslern med kryddorna och lägg den i en stekgryta med smör i botten. Bryn runt omkring.
2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftat sig.
3. Koka pastan
4. Skär kasslern i skivor, lägg upp på ett fat och slå över vindruvsskyn.
Serveras med färsk pasta och resten av druvorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar