Kotlettgratäng
Nu ska jag dela med mig av ett gammalt recept på en gratäng som jag tycker är väl värt att "damma av". Jag har inget namn på den, men vi kan väl kalla den för kotlettgratäng helt enkelt. Tar visserligen lite tid att göra men är ändå lättsam eftersom den sköter sig själv i ugnen. Då kan man passa på att sätta sig ner och läsa en trevlig inredningstidning eller så medans man väntar ;)
5 dl grädde
5 dl creme fraiche
3 dl riven ost
4 msk kinesisk soya
4 msk dijon senap
1 finhackad gul lök
salt
peppar
1. Lägg de råa kotlettskivorna i en gratängform.
2. Rör ihop övriga ingredienser och häll över kotletterna.
3. Grädda i ugnen, 225 grader, i ca 50 minuter.
Pasta och ugnstekta tomater är gott till, men det passar bra med det mesta till; pressad potatis, kokt potatis, ris, blomkålsmos...
Gott för hela familjen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar