Löksoppa
med strimlad skinka och ost
Barnen gav tummen upp och lade in soppan på sina favoritrecept. Ät den vegetariskt eller med strimlad rökt skinka. Det är redan ost i soppan, men är man omåttligt förtjust i ost kan man strö över lite riven ost vid servering. Och en klick turkisk yoghurt är aldrig fel!
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l buljong (jag använde kycklingbuljong)
Salt
Svartpeppar
Santa Marias Vitlök/örter
250 g lagrad ost (jag använde prästost)
2-2½ dl grädde
Strimlad rökt skinka, till servering
Riven ost, till servering
1. Tvätta och skiva purjolöken.
2. Skala och skiva de gula lökarna.
3. Fräs löken glansiga i smör utan att de tar färg.
4. Häll över löken i en gryta och tillsätt buljongen och kryddorna.
5. Låt koka tills löken är mjuk, ca 20 minuter (min kokade längre). Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
6. Tärna osten och blanda ner den i soppan. Rör ner grädden och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar