Potatis- och auberginegratäng
Idag åt vi en lite annorlunda men väldigt god potatisgratäng till middag. Jag ändrade lite i ursprungreceptet. Det ska egentligen vara med rosmarin, men jag hoppade över det eftersom jag inte tyckte det passade till det vi åt till.
8-10 potatisar av mjölig sort
1 aubergine
1 tsk salt
1 krm vitpeppar (jag hade mer)
2 tsk rosmarin
2 dl grädde (jag hade nog 3 - 3½)
1 dl mjölk
1 dl lagrad ost, riven (jag använde prästost)
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor (jag strimlade den grovt istället).
3. Dela auberginen på längen, skölj den i kallt vatten (jag delade bitarna igen på längden) och skiva.
4. Varva potatis och aubergine med salt och peppar i en ugnsfast form.
5. Häll på grädde och mjölk. Strö över osten.
6. Grädda i ugn ca 40 minuter. Lägg på folie om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar