Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 26 augusti 2013


Mammas köttbullar i långpanna

Jag har i tidigare recept sagt att jag gillar mina köttbullar saftiga och porösa och med det här receptet blir de precis det. Så ni som gillar små kulor med tuggmotstånd kan hoppa över det här receptet. Man kan variera receptet i all oändlighet genom att lägga till fler ingredienser, kryddpeppar till jul till exempel. Receptet räcker till fler än fyra, men det är ju praktiskt med matlåda!

1 kg blandfärs
2 stora gula lökar
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd (gärna fullkorn)
2 tsk salt
2 krm peppar
1 nypa socker
1 nypa vitlök och örter (santa maria)
2 ägg

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rör ihop grädde, mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter.

3. Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Låt svalna lite.

4. Blanda färs, ägg och kryddor. 

5. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och löken.

6. Rulla köttbullar med blöta händer. Lägg dem på en ugnsplåt.

7. Tillaga i ugnen i 5-8 minuter beroende på hur stora du gör dem.

8. Efterstek dem hastigt i stekpannan om du vill ha mer färg på dem.

Inga kommentarer: