Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 8 juni 2018


Medelhavspanna

Eriksson-klanens favoritresemål är Cypern, och vi älskar den grek/cypriotiska maten. I den här allt-i-ett-pannan har jag hämtat smakerna från Medelhavet och den funkar finfint med en god tzatziki när semesterlängtan infinner sig.

Marinad
1 dl olivolja
1 stor el 2 små pressade vitlöksklyftor
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
½ msk färskriven ingefära
½ tsk salt 1
½ tsk svartpeppar
Lite färsk eller torkad oregano

Pannan
500g fläskfilé
12 små potatisar
1 grön paprika
1 röd paprika
2 röd lök
1 block fetaost
20 svarta oliver
Salt
Svartpeppar
Färsk oregano

1. Rör ihop marinaden.

2. Skär fläskfilén i ”halvmånar” och lägg i marinaden minst 2 timmar, gärna längre.

3. Sätt ungen på 225 grader.

4. Klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja.

5 Stek potatisen i ugnen ca 20 minuter.

6. Skär paprikan i grova bitar. Skala och klyfta löken.

7. Ta upp köttet ur marinaden och lägg ovanpå potatisen.

8. Lägg paprika och lök ovanpå köttet och rör om.

9. Stek i ugnen ytterligare 15 minuter. Rör om några gånger.

10. Ta ut pannan och strö över oliver och fetaost. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter, gärna på ”grillvärme”.

11. Ta ut pannan, salta och peppra, strö på lite färsk oregano.

Inga kommentarer: