Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 22 september 2025

Möra Pannbiffar

Bild kommer

Här kommer ett enkelt recept på väldigt goda pannbiffar. De har strykande åtgång så jag missade helt att ta ett foto - får göra det nästa gång. De är lösa i konsistensen som Wallenbergare, så lite trixiga att steka. Men är man försiktig så spricker de inte alltför mycket. 

1,2 kg blandfärs

2,5 dl grädde

2 dl havregryn

2 schalottenlökar

2 ägg

2 msk dijonsenap

3 msk kalvfond

2 krm svartpeppar

2 krm vitpeppar


1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Rör ihop grädde och havregryn i en stor bunke och låt stå och svälla i cirka tio minuter.

3. Finhacka löken under tiden. 

4. Blanda snabbt ner alla ingredienser i bunken. Rör inte för mycket, då blir biff-smeten seg. 

5. Forma biffar - med fördel med våta händer - och lägg dem på en skärbräda eller bricka. 

6. Bryn biffarna i riktigt med smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform allt eftersom du bryner dem.  

7. Låt steka färdigt i ugnen till en innertemperatur på 70-72 grader. 


Inga kommentarer: