Bild kommer
Här kommer ett enkelt recept på väldigt goda pannbiffar. De har strykande åtgång så jag missade helt att ta ett foto - får göra det nästa gång. De är lösa i konsistensen som Wallenbergare, så lite trixiga att steka. Men är man försiktig så spricker de inte alltför mycket.
1,2 kg blandfärs
2,5 dl grädde
2 dl havregryn
2 schalottenlökar
2 ägg
2 msk dijonsenap
3 msk kalvfond
2 krm svartpeppar
2 krm vitpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop grädde och havregryn i en stor bunke och låt stå och svälla i cirka tio minuter.
3. Finhacka löken under tiden.
4. Blanda snabbt ner alla ingredienser i bunken. Rör inte för mycket, då blir biff-smeten seg.
5. Forma biffar - med fördel med våta händer - och lägg dem på en skärbräda eller bricka.
6. Bryn biffarna i riktigt med smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform allt eftersom du bryner dem.
7. Låt steka färdigt i ugnen till en innertemperatur på 70-72 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar