Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 10 november 2014


Tacogratäng

Man får alltid över när man gör tacos, eller är det bara jag? I och för sig så gör jag alltid mer jag behöver "bara för att" eller "bra att ha" så det kan ju bero på det. Det är hur som helst roligt att hitta på nya användningsområden för köttfärsen som blir över. Idag hittade jag ett lovande recept som jag gjorde om för att passa det jag hade hemma efter lördagsmiddagen. Det ser inte ut att vara mycket mat när man läser receptet, men tillsammans med sallad och andra tillbehör räcker det till fyra (ta mer köttfärs om du är osäker). Det är mild smak på gratängen så om du vill ha mer krut i smaken kan du hälla i lite het tacosås eller salsa i såsen.

1 fpk bacon, klippt/skuren
300 g tacoköttfärs
1 fpk creme bonjour färskost, tacosmak
3 dl creme fraiche
½ burk Santa Maria tropical salsa
1 fpk små tortillabröd
1 paprika
2 tomater
Riven ost

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Stek bacon i en stekpanna. Rör sen ner tacoköttfärs, färskost, creme fraiche och salsa. Låt koka ihop till en gratängsås. Smaka av med mer salsa om det behövs.

3. Hacka tomat och paprika.

4. Täck botten på en rund ugnsform, helst lika stor som tortillabrödet, med lite sås. Varva sen med tortillabröd, sås, grönsaker och riven ost. Avsluta med ett lager sås och riven ost. 

5. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad och tacotillbehör.

Inga kommentarer: