Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 2 november 2014


Köttfärs- och pinjenötsbiffar

Biffar åh vad jag älskar biffar! Här är ett recept med pinjenötter, väldigt goda. Ugnsstekt potatis eller pasta passar bra till. 

800 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter
2 äggulor
1 dl mjölk
1½ dl grädde
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Skala och finhacka vitlöken, Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna under omrörning.

2. Blanda ihop köttfärs, vitlök, 3/4 av pinjenötterna, äggulor, mjölk, grädde, salt och peppar till en jämn färs. Forma biffar med våta händer.

3. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida. Strö resterande pinjenötter över biffarna vid servering. 

4. Om du vill ha sås kan du vispa ur pannan med grädde och låta det koka ihop. Smaksätt med kalvfond, soja och salt. Red av om det behövs.  

Inga kommentarer: