Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 18 september 2016Honungs- och sesamkyckling i Crock-Pot

Smakrik kycklingrätt som puttrar på i Crock-Poten medan du gör annat, tänk vad praktiskt! Lite pill på slutet, men inte så tidskrävande att det stör. Servera med ris och rostade sesamfrön. 

4 kycklingfiléer
1 dl kinesisk soja
1 dl honung
5 msk risvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 röd pepparfrukt, hackad

500 g ärtor
3 msk sesamfrön, rostade

1. Rör ihop soja, honung, risvinäger, vitlök, sesamolja, ingefära och pepparfrukt. Häll i Crock-Poten.

2. Dela kycklingfiléerna i två delar och lägg ner dem i Crock-Poten. Vänd dem runt i såsen. 

3. Sätt Crock-Poten på låg värme och timern - om det finns - på 3 timmar.

4. Kolla kycklingen med termometer när det närmar sig 3 timmar. Ta ut den ur såsen när den når ca 70 grader (den ska koka i såsen sen). Skiva kycklingen. 

5. Sila såsen ner i en kastrull. Red den med majsena utrört i lite vatten, När såsen tjocknat så häll i ärtorna och kycklingen. Låt puttra i 5 minuter. Häll i lite vatten om såsen blir för tjock. 

6. Rosta sesamfröna i en het torr panna och strö dem över kycklingen vid servering. 


Inga kommentarer: