Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 15 september 2016


Kikärt- och morotsbiffar

Härliga vegetariska biffar som hela familjen gillar *mums* Jag rekommenderar tomatsås till. Min är gjord av passerade tomater, schalottenlök, vitvinsvinäger, soltorkade tomater, salt och svartpeppar. Och turkisk yoghurt bryter av fint. Men det är ju upp till var och en att välja de tillbehör man gillar. 

2 fpk kikärtor
600 g rivna morötter
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 ägg
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Häll vattnet av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten. Häll ner dem i en stor bunke tillsammans med olivoljan och mixa slätt med mixerstav.

3. Skala och riv morötterna. Skala och riv rödlöken. Pressa vitlöken. Häll ner allt i bunken. Tillsätt ägg och kryddor. 

4. Blanda ihop allt, det går bäst med händerna, och forma små biffar, det går också bäst med händerna.

5. Stek biffarna i olivolja/smör en minut per sida. Lägg över på en ugnsplåt. När alla biffar är klara steker du dem färdiga i ugnen, i ca 10 minuter. 


Inga kommentarer: