Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 20 februari 2017


Pluras zucchinibiffar

Idag blev det goda vegetariska biffar till middag. Receptet hittade jag på Coop. Och jag har för ovanlighetens skull inte ändrat något i receptet. Jag har kopierat receptet så som det är skrivet, men jag gjorde inte riktigt som det står. Jag brynte på biffarna på båda sidor tills de fick fin färg. Jag lade dem på en plåt allt eftersom jag brynte dem. Sen stekte jag dem färdigt i ugnen på 150 grader, ca 10 minuter.  

2 zucchini
1 tsk salt
1 burk kikärtor (400 g)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 ägg
1 dl koriander, hackad
½ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
½ tsk chiliflakes
3 msk vetemjöl

1. Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.

2. Mixa kikärtorna till en slät massa.

3. Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.

4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek i 2–3 minuter per sida. 

Inga kommentarer: