Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 13 februari 2017


Potatis- och purjolökssoppa

Idag lagade jag och Lilleman maten tillsammans. Vi gjorde en härlig potatis- och purjolökssoppa. Vi använde inget recept utan gjorde som det föll oss in och det blev hur lyckat som helst det. Jag använde kycklingbuljong eftersom jag tycker det blir godast så, men vill man ha soppan helt vegetarisk så tar man grönsaksbuljong. Jag gillar att mixa mina grönsakssoppor och blanda i grädde (jag använder Oatleys iMat). Men det går ju lika bra att äta soppan "som den är" när den är färdigkokt, det är en smaksak. Vi åt färskt grekiskt lantbröd till. Tänk vad gott det är att doppa brödet i soppan. Mmmmmmm!

2 purjolökar
Ett gäng potatisar, 6-8 medelstora
1,2 liter vatten
2 buljongtärningar 
1 tsk salt
Grädde

1. Sätt först igång att koka vatten med buljongtärningar i en stor kastrull.

2. Skala och skär potatisarna i bitar.

3. Skär ett snitt i purjolökarna och skölj dem under rinnande vatten. Strimla dem upp till det mörkgröna börjar. (Spara det gröna till dekoration)

4. Häll i salt och lägg ner potatis och purjolök i kastrullen när vattnet kokar. Sänk värmen och låt det puttra under lock i 20 minuter. Rör om någon gång och häll på mer vatten om det behövs. 

5. Ta kastrullen från spisen och mixa med mixerstav. Rör ner grädde tills du får lagom konsistens på soppan.  

6. Strimla och sen hacka lite av det gröna på purjolökarna och  strö det över soppan vid servering.  


Inga kommentarer: